V petek, 8. 9. 2023, se je na OŠ Blaža Kocena Ponikva mudil minister za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije, dr. Darjo Felda z ekipo.

Veseli nas, da je za svoj obisk izbral prav našo šolo, saj smo lahko skupaj predstavili naše glasbene in dramske talente ter podelili svoje dosežke in izzive v izobraževanju.

Osrednja nit obiska se je spletla v duhu solidarnosti in medsebojnega sodelovanja, seveda pa lahko takšni obiski prispevajo k boljšemu razumevanju potreb in pričakovanj v izobraževalnem sektorju ter k razvoju rešitev za izboljšanje izobraževalnega sistema.

Minister si je z zanimanjem ogledal šolo, se po njej sprehodil, učence pa je nagovoril v sproščenem vzdušju.

Ga. ravnateljica, Andreja Ocvirk, mu je v znak zahvale ob obisku podarila tudi plišastega medvedka, ki ga sicer prejmejo naši najbolj “pridni” učenci. Dobil je rjavega, ker je belih zmanjkalo že lani. Naj mu bo v okras v njegovem kabinetu, upamo, da se ob pogledu nanj spomni na lep obisk, ki ga je preživel na Ponikvi, kot tudi na vse učence, ki čez leto sedijo v šolskih klopeh.

 

https://www.sentjur.net/minister-za-solstvo-obiskal-tudi-ponikvo1/?fbclid=IwAR2a1aVsgBuoXEE_ISxp7SHlR3z0C4dwl8R9Gu4vPnp2zLij0lc5FthVOPY