Prazniki so zato, da si oddahnemo od vsakdanjega dela in skrbi in si naberemo novih moči. Tokrat je za to poskrbelo Sonce, pravzaprav Mešani pevski zbor Sonce, ki sije, greje in poje na Ponikvi že 20 let. Neprekinjeno ga že od vsega začetka vodi zborovodkinja, ga. Andreja Ocvirk, ki je hkrati tudi zborovodkinja Mladinskega pevskega zbora naše šole in naša ravnateljica.

“Sonce” pa je v soboto, 30.3.2019 v telovadnici naše šole še prav posebno pelo in žarelo. Z uvodno vremensko napovedjo, da Sonce sije na Ponikvi že celih 20 let, je zbor domiselno  napovedal čisto pravi vremenar s televizije, meteorolog, gospod Andrej Velkavrh. Za njim pa je misli in besede tako po moško in mojstrsko prevzel voditelj koncerta, učitelj na naši šoli, gospod Tomaž Kurež. Pevci in pevke so resnično z žarom prepevali  v  telovadnici, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička. Zopet so pokazali svojo sproščenost, veselje, mladost  in odlično petje, posebno še s svojimi solisti, ki jih ni bilo malo. Seveda so prepevali tudi skupaj s svojimi gosti, ki so jih povabili na to slovesnost, saj z njimi večkrat sodelujejo. To so bili Big band Šentjur, z gostjo- pevko Julijo Lubej,  pod vodstvom Žige Vešligaja ter ansambel Petka. Ker pa je MePZ Sonce prepoznaven prav po smehu in šalah, so tokrat medse povabili še komika Gašperja Berganta, ki  je vse dobro nasmejal. Vodja JSKD, izpostave Šentjur, ga. Anita Koleša je zboru čestitala za uspešno delovanje, pevcem in pevkam pa podelila bronasta, srebrna in zlata Galusova priznanja. Zlatega je prejela tudi zborovodkinja Andreja Ocvirk. Zboru je v imenu ZKD Šentjur čestitala še gospa Marija Rataj ter predsednik MeCPZ župnije Ponikva, gospod Ivan Laubič. Čestitkam pa se seveda pridružujemo tudi vsi, ki smo bili na koncertu. Še na mnoga uspešna in sončna leta, vam želimo!

Da je sonce neusahljiv vir energije, so potrdili na koncu koncerta mnogi člani MePZ Sonce, ko so svoje “male sončke”-svoje otroke,  povabili na oder in naredili eno veliko sončno fotografijo.

“Sonce pa le naj sije, a ne samo zunaj, tudi znotraj nas!”

Irena Zevnik