Ob koncu septembra sta se učenki, Mija Dečman iz 9. razreda in Eva Dečman iz 7. razreda, udeležili 17. LIKOVNE KOLONIJA na Planini pri Sevnici. Na sončen, jesenski dan se je zbralo približno 90 učencev in učiteljev iz OŠ Dobje, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Hruševec, OŠ Dramlje, OŠ Blaža Kocena Ponikva,  OŠ Lesično, OŠ Podčetrtek, OŠ Kozje, OŠ Bistrica ob Sotli, OŠ Planina pri Sevnici in iz Gimnazije center Celje – umetniška smer.  V slikovitem kraju so ustvarjali vedute in krajine v različnih slikarskih in risarskih tehnikah. Predstavnici naše šole sta risali s svinčnikom in suhimi barvicami ter na svojih delih prikazali pokrajino, ki se vidi z gradu Planina. Seveda so se mladi ustvarjalci družili med seboj in z opazovanjem spoznavali tudi ustvarjanje v drugih tehnikah.

V četrtek, 23. 11. 2023, so v jedilnici OŠ Planina pripravili razstavo in podelili priznanja. Obe naši učenki sta prejeli ZLATO PRIZNANJE in njihovo likovno delo bo razstavljeno vse do naslednje likovne kolonije. 

Iskrene čestitke za prejeti priznanji in spretnost pri obeh razstavljenih likovnih delih.  Z izborom motiva in likovne tehnike sta zelo dobro prikazali pokrajino.