V četrtek, 12. 5. 2022, so se sedmošolci v sklopu projekta Rastem s knjigo z vlakom podali v Šentjur na kulturni dan. Najprej so si ogledali splošno knjižnico, ki jim je bila v celoti všeč, a so se najraje zadrževali na otroškem oddelku. Kaj hočemo, nostalgija, pač. Ugotovili so, da je še veliko knjig, ki jih niso prebrali in sklenili, da jih nekoč bodo. Prav vsak je v dar prejel tudi knjigo Jaz sem Andrej, avtorja Vika Möderndorferja. Glavni junak ima na šoli cel kup problemov. Le kdo jih nima?

S to mislijo so se podali v IKC, kjer so spoznali zakulisje kulturnih predstav in se prelevili v delo lučkarjev, zvokovnih odbelovalcev in za nameček še igralcev. Fino je bilo. Po strmi poti so hitro šli navkreber in si ogledali muzejsko zbirko v muzeju Rifnik, nato pa so v Ipavčevi hiši izvedeli še marsikaj zanimivega o Benjaminu, Katarini, Josipu in ostalih.

Sledil je obvezen postanek za sladoled, skok na vlak in spomladanski sprehod v hrib do vrnitve v šolo. Kulturni dan je minil v sproščenem vzdušju in obetamo si lahko še več takšnih.

IMG_5857

Slika 1 of 16

Spremljevalca: Roman Ocvirk, Tomaž Kurež